Jo era feminista molt abans de ser lesbiana, i les teories feministes han tingut una certa influència en la meva manera de fer cinema. Com ja se sent a la pel·lícula, és la veu de les lesbianes, i això és una noció feminista del meu propi ser, del meu propi espai.

Rose Troche

directora del film, entrevistada per Bárbara Ramajo, Carme Porta i Dolo Pulido (Revista del Grup de Lesbianes Feministes de Barcelona).

Go Fish

Rose Troche, Estats Units, 1994, 80’, VOSC

Comèdia d’embolics i amors ambientada en una comunitat formada per lesbianes que viuen amb inquietud la ruptura de les seves parelles i participen activament en la construcció de noves relacions. Go Fish va ser una comèdia innovadora, moderna i de baix pressupost que celebrava la cultura lèsbica a tots els nivells, plantejant qüestions al voltant de l’autopercepció que se sintetitzen en la pregunta que Kia, una de les protagonistes, planteja a una de les seves amigues: “Quina preferiries que fos la nostra imatge lesbiana col·lectiva?”.

 

*Amb presentació a càrrec de la teòrica i activista Bárbara Ramajo. Ramajo és membre del grup de debat lesbofeminista Bollos en teoria i en la seva producció textual ha analitzat la representació de les dones lesbianes a la pantalla. L’any 1994, va acompanyar a Rose Troche a la presentació a Barcelona de Go Fish.

Contacte distribució:
jack.leslie@parkcircus.com

Festivals (selecció)
Berlin Film Festival (Teddy Award) (1994).
Sundance Film Festival (Nominada al Gran premi del jurat) (1994).
Deauville Film Festival (Guanyadora del Premi del Públic i del Premi de la Crítica) (1994).